söndag 22 september 2013

En orgie i rätsticknig

~ VARNING ~
Bilder på Color Craving


I tisdags lade jag upp för Stephen Wests KAL Color Craving. KAL står för engelskans Knit A Long och är en mysteriestickning. Det enda jag vet det är lite hur jag skall tänka med färgval, grovlek och längd på garnet - å så vet man att det är en sjal som skall stickas.

Jag tycker väldigt mycket om det Stephens designar. Så jag känner mig inte speciellt orolig över att det inte kommer bli snyggt. Färgerna har jag inte själv valt (bara föreslagit) till han som skall ha den. Jag har valt att köra med Kampes 2-trådiga ullgarn i färgerna mörk grå, mörk lila och senapsgult. Ser helt galet ut, om du frågar mig.

Ok, det är lite galet att börja sticka utan att man har en aning om hur slutresultatet blir - men tycker samtidigt att det är lite spännande. Förra fredagen släpptes första ledtråden. Jag hann inte börja förrän i tisdags, då jag var i Berlin i helgen. Jag stickade på som bara den för att hinna ikapp. I slutet var varven så långa att jag höll på att krevera. Jag tror sista varvet på första ledtråden innebar 412 (..!?!...) maskor på ett varv.

Efter första ledtråden var både jag och syster (som också är med) helt säkra på vilken del det var vi hade stickat på. Men, igår släpptes andra ledtråden, och nu är jag inte riktigt säker längre. Efter ha läst igenom ledtråd två, ritar jag upp hur det kommer se ut. Ok, det är inte som vi trodde - men om jag tänker rätt, tror jag att jag vet hur slutet blir - det är två ledtrådar kvar.

Andra ledtråden är också klar, och jag har valt att inte sträcka ut sjalen, fall i fall du själv är med i den här KALen, men så här ser min färgkombo ut.


 
Än så länge har det gått åt ungefär 50 gr av varje färg, vilket innebär att jag än så länge har stickat 450 meter garn i rätstickning. Snart måste jag få varva med något annat - annars kommer jag bli helt tokig..! Men jag är rädd att det är 450 meter rätstickning kvar. Hur många maskor är det? Vet inte om jag varken vill eller orkar räkna just nu.... Nu läggs 150 gr rätstickad Color Craving bort och får ligga och vila tills på fredag och ledtråd tre släpps.

2 kommentarer:

  1. Jag måste säga att jag är avis på din färgkombo!
    Själv fegade jag lite och bytte en turkos mot grå efter en liten provstickning. Blir tokig på de räta varven, men nu är jag äntligen klar och ska ta till min orangea färg C.
    (Kan bara posta kommentaren anonymt, funkar inte via de andra sätten???)
    //Karin www.knittingcookie.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår precis hur du känner. Jag vet inte hur många gånger jag har varit på väg att fega ur och byta den senapsgula till en färg som "passar" bättre till den lila och grå. Men nu skall den göras enligt plan, så får vi se hur den blir när den är klar.

      Jag kan trösta dig med att varven i ledtråd två inte är i närheten av ledtråd ett. Andra delen kommer du swisha igenom hur snabbt som helst. 2 ledtrådar klara - och 50% av garnet är uppstickat.

      Radera