söndag 5 maj 2013

50% Spectra & 100% Helg

Spectra flyter sakta men säkert på och den är nu till 50% klar. Den är inte det minsta krånglig att sticka och det flyter på utan några större missöden.
 
 
Jag har börjat sicka baklänges då å då för att få lite variation. Men får hela tiden ge upp när jag kommer till det svarta partiet. För hur stickar man en avig maska baklänges? Har inte riktigt fått in det i huvudet, men kan inte heller säga att jag har ansträngt mig speciellt mycket.
 
Jag tror att jag skall ge det lite tid, för det börjar ta lite på ena armen av att hålla på att lyfta arbetet helt tiden (förkortade varv). Och eftersom det är färgbyte på varje varv, måste jag lyfta arbetet så att inte garnen tvinner ihop sig.


Sedan har det fruktansvärda hänt - jag har spillt kaffe på min favorittröja...!!! Inte en stor fläck, men den syns. Bestämde mig för att kasta in tröjan i tvättmaskin (för första gången). Bara det i sig är ju ett orosmoment. Allt gick bra...


 
...förutom att fläcken är kvar. Tröjan är i en del och inget har färgat av sig på något annat. Men - hur skall jag få bort kaffefläcken? Åter igen - någon som har någon bra idé?


100% av helgen har nu passerat, och det är dags för mig att hoppa isäng och sova. Det blir jobb imorgon - för första gången sedan i början av veckan. Å jobb innebär att det inte blir så mycket sticka på några dagar.

2 kommentarer:

 1. Du kan prova med vanish (rosa) , flytande eller spray. Eller "tabort", kan hjälpa du får prova dej fram. Galltvål kan oxå vara ett alternativ. Lycka till. Kram sytanten

  SvaraRadera
 2. Så långt du har kommit på din stickning. Att sticka baklänges har jag aldrig provat, ej heller hört tals om, du gillar verkligen utmaningar haha.
  Så synd om tröjan hittade detta tips på nätet, men har du tvättat den så är det säkert försent: Lägg lite hushållspapper under fläcken och en klick filmjölk ovanpå. Fläcken sugs upp av filmjölken och kan borstas bort efter en stund.
  Till alla svåra fläckar brukar det gå som en dans med vanlig gammaldags hederlig tvål, den är mitt allt i allo medel för allt och det fungerar.
  Kramen.

  SvaraRadera