söndag 2 februari 2014

Om det känns fel - är det troligtvis fel

Oj oj oj vad det är länge sedan jag bloggade. Det innebär inte att jag har glömt eller jag inte skulle vara intresserad - jag har bara haft alldeles för mycket att göra. Under hela senhösten och vintern har jobbet tagit all min tid. Så - nog om det ;)

Det har blivit några sticktimmar senaste månaderna och jag har kommit en bit längre på den röda Brigaden. Jag har utan problem fått fast ärmarna och påbörjat raglan-minskningarna - allt fortfarande frid och fröjd. Sedan delade jag för dragkedjan som skall sys fast i vänster sida och börjar sticka fram och tillbaka.

Beskrivningen säger "SSP" (slip slip purl - högerlutande minskning med aviga maskor). Något triggar nu mitt inre att det här var något som var "krångligt" (jag stickade version ett för 6 månader sedan). Jag ut på youtube för att kolla in vad det är för maska som skall göras. Hmm - krångligt? Inte alls... Efter ha stickat några varv tycker jag SSP minskningen ser "fel" ut. Tänker inte så mycket mer på det utan stickar glatt vidare.


Minskningarna ser inte ok ut på övre halvan

En annan tanke som  har oroat mig ett tag är om garnet kommer räcka eller inte. Den tanken minns jag att jag hade när jag stickade den förra Brigaden också, men då räckte garnet precis.


20 gram till 10 cm tröja?


Nu har jag kanske 10 cm kvar på tröjan. SSP-minskningarna ser inte ok. Ut på nätet och kollar igen. Nu trillar jag förbi "SSPtbl" (slip slip purl through the back loop). Hmm - det där ser lite krångligare ut än SSP. Tillbaka till mönstret och kollar - här står det SSP. Bläddrar ibland sidorna i beskrivningen och hittar förklaringarna till förkortningarna. "SSP - slip 2 stitches as if to knit, then purl those 2 stitches tbl". Inte SSP - utan SSPtbl. Suck....

Stickorna har dragits ur för att backa tillbaka till första SSP. Sedan skall jag ta ett samtal till syster, och se om hon kanske har ett nystan till av garnet - förhoppningsvis i samma färgbad... Visst är livet underbart ibland?

2 kommentarer:

 1. Vad glad jag är att du är tillbaka ��,
  Skall bli kul att följa med på dina stickbravader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du - det känns otroligt skönt att få lov att vara tillbaka ;)

   Radera